søndag 8. januar 2012

Such a sloooow sunday.

Noen søndager må rett og slett brukes til å slappe helt av og samle krefter til en ny uke.  Denne søndagen har definitivt vært slik.  Vi er nå stappfulle av Glee-sanger i hodet, utvilte og oppdatert på alle bloggene vi følger.  Har også rast igjennom gamle Ludobilder og kom over denne herlige favoritten.

En litt småredd pus tviholder på bamsen sin, en av de første dagene hun var hos oss.
Og helt til slutt idag må vi si noen alvorsord til dere.  Vi får nemlig en del mails og kommentarer om at flere lesere gjerne kunne tenke seg Toller (rasen Ludo er) etter å ha lest bloggen vår.  Det synes vi er kjempe hyggelig, men det må sies et par ting om Ludo sin rase.  Dette er nemlig en meget krevende rase, siden de er noen skikkelige smartinger.  De krever mye mentalstimuli og trening.  Skal du kjøpe Toller så les deg godt opp på rasen og vit hva du går til.  Det har de siste årene blitt veldig populært med Tollere, så de har dessverre blitt overavlet og dette kan medføre en hel del fysiske og psykiske "skavanker".  Vær nøye med ditt eventuelle valg av oppdretter.  Vi har fått Ludo fra en super oppdretter, men ikke alle er så heldige.  

Misforstå oss rett.  Vi elsker Ludopusen over alt på jord, men hun har også kostet mye krefter og det synes jeg at dere burde få vite. Vi vil ikke lure noen.

Fortsatt god søndagskveld til alle dere Fine.

Hilsen sofagrisene.

Kine & Ludo

12 kommentarer:

 1. Ååååå, LUDO! Kan du ikke si at det er såååå søt en hund skal være når JEG kommer på besøk?? ;-)) Stoor søndagsklem til dere begge og mannen.

  SvarSlett
 2. Hei Kine!
  Så den superfine ACNE kåpen du fikk til jul- er den stor i størrelsen? Har du den samme str du vanligvis bruker? Veldig inspirerende blogg du har! Og mange fristelser når det gjelder klær;)
  Hilsen Sissel

  SvarSlett
 3. Bra du skriver om dette Kine! Jeg tror det lønner seg å si det som det er, og det er viktig å få frem at hund krever mye, spesielt disse " jobbehundene"!
  Såååå herlig bilde av Ludo! SKJØNN!! :0)
  Ha en fortsatt fin kveld :0)
  Klemmer fra en som også har en sløv søndag, og en stk Pepper som synes søndagen har vært vel sløv! ;0)

  SvarSlett
 4. Synne jeg lover å være MYE snillere neste gang du kommer for du gjør mammaen min så glad. Love Ludo

  Hei Sissel. Jeg synes Acne kåpen er litt stor i størrelsen ja, men den skal jo også være det siden den er litt herrete i stilen. Jeg har min vanlige størrelse 34 og den er mer enn stor nok. Jeg elsker den :) Utrolig koselig at vi kan inspirere og vi håper vi fortsetter å friste :) Kine

  Jeg måtte bare skrive det til slutt Kristine. Det er så utrolig mange som har meldt tollerinteresse og da synes jeg det er greit å fortelle at hun ikke bare er en kosegris og en snilling, selv om hun stortsett er det :)

  SvarSlett
 5. Å helledussen noe så nydelig!! Tenk hvis de kunne vært så små og fluffy hele tiden?!

  Kjempebra at du skriver en "advarsel" til folk. Jeg blir litt matt når folk syns f.eks Border Collie er nydelige, og har veldig lyst på en fordi de er så smarte, men ikke tenker på at det faktisk er en gjeterhund som trenger mentale utfordringer og en jobb for å ikke gjete på folk, biler og annet den måtte komme over.
  Man burde aldri kjøpe seg hund uten å først ha lest NØYE om hva som kreves av den enkelte rasen.
  Liker man ikke å gå tur så burde man heller ikke skaffe seg en hund som krever mye mosjon. Sånn er det bare.

  Huff.... jeg skravler i vei, men dette med anskaffelse av hund (eller kjæledyr generelt) er noe som engasjerer meg veldig da jeg har sett tilfeller hvor hunder har fått feil eiere, og dessverre blitt skadelidene.

  Ha en fin søndagskveld videre begge fininger :)

  Klemmer fra Maya

  SvarSlett
 6. Takk for engasjementet Maya :) Det sier mye bra :) Klem Kine & Ludo

  SvarSlett
 7. Hællandussen for en vakring:)
  Smelt.... ♥
  Kjempefint at du legger ut "warningen" Kine, det er nemlig ikke bare og skaffe seg en hund fordi den er søt... man burde absolutt bli litt kjent med rasen man velger, hund er IKKE hund:)

  SvarSlett
 8. Utrolig nydelig bilde, kjempefine Ludo! Hun er veldig fin som voksen og da. :) Supert med en sånn advarsel, har også sett hunder som ikke passer til eierne og det trives ingen av dem med! Selv har jeg kjempelyst på en Boxer eller en Jack Russel, men jeg vet veldig godt at jeg ikke kan ha den type hund pga alt de krever. Så en labrador, Boston Terrier eller Fransk bulldog er mer realistisk for oss (og også kjempefine).

  SvarSlett
 9. Signerer denne. Ecco er ordentlig tenåring for tiden og inne i en skikkelig, SKIKKELIG krevende periode. Man må være sterke psykisk, for jaggu tøyer Ecco tålmodighetsstrikken litt vel langt i blant. Jeg er bare så glad det er et bra tollermiljø her i byen, for man trenger all den støtten man kan få. Jobbehunder!

  SvarSlett
 10. Takk og takk. Ludo stråler seg i glansen :)

  Jack Russel kan være krevende ja, en venninne av meg har en skikkelig krevende en, men heldigvis er hun Så flink med han. Labrador er gode og letttrente hunder med herlig gemytt. Unner deg en supersøt Labbe jeg Guro :)

  Ellen: Hold ut!!!! Det blir bedre. Ludo var et TROLL på samme tid som Ecco er nå. Bare fortsett å trene så lenge du har tålmodighet og gi deg med en gang du kjenner at nå kommer sinnet. Vi heier på dere og alle andre med tollertroll :))) Skaff deg noen skikkelige tenkeøvelser og tenkeleker så han får ut energien sin der :) Lykke til søtinger!!

  SvarSlett
 11. Kloke ord, Kine!
  Jeg skal love deg at jeg skremmer bort mange potensielle valpekjøpere med å prøve å forklare hvor aktive og krevende disse revene er. Det som jeg ofte ser da i ettertid er at de kjøper av oppdrettere som ikke er like strenge og ærlige, og ikke stiller krav til valpekjøperne sine. Men er jo selvsagt folk som da heller kjøper andre, roligere raser.
  En skal vite hva en kjøper, og for de som ønsker å trene masse med hunden sin, enten lydighet, agility, spor etc så er det en super rase. Og selvsagt verdens vakreste!
  Og takk igjen for fine ord!
  Klem fra oppdretter'n!

  SvarSlett
 12. Det er nettopp derfor vi skryter av deg, fordi du er streng i valg av valpekjøpere. Det burde alle oppdrettere være. Er det noe jeg er glad for når Ludo er "rampete" så er det at hun er hos akkurat oss, som orker å jobbe og bruke tid på henne. Keep up the good work!!

  Klemmer fra meg og reven

  SvarSlett