fredag 20. juli 2012

Friends Forever.

Etter mange hyggelige spørsmål og kjempekoselige tilbakemeldinger, så har jeg nå endelig fått laget et helt innlegg dedikert til vennskapsarmbånd og hvordan man lager de.  Det begynte i det små med at storesøsteren min minnet meg på hvordan man laget de enkle som gikk på skrå.  Jeg var så fornøyd med det første jeg laget til min kollega, men er nå nesten flau over at jeg gav det bort.  De jeg lager nå er jo mye finere.

Noen av de mange som har blitt til i løpet av sommeren. 
Det er veldig greit å starte i det enkle.  Det såkalte V-armbåndet eller Chevron som det egentlig heter,  er en veldig fin måte å starte på.  Det er enkelt, går relativt fort også blir de fine.  Det viktigste er å holde tunga rett i munnen og gjøre det så jevnt du klarer.  Min store Vennskapsarmbåndkilde startet med at noen tipset meg om Beyond Bracelets på Youtube.  En relativt spesiell dame, men hun lærer det bort på skikkelig "dummyvis" så alle forstår.

4 basic ting du MÅ ha. Broderingsgarn i alle himmelens farger, saks, klype og et brett.
Så trenger man selvfølgelig utstyr.  Det aller mest basic, ser dere på bildet over.  En paperclip er veldig god å ha for å holde styr på trådene ved å feste de til et brett.  Broderingsgarn finner du i hobbybutikker, garnbutikker, i skuffene til bestemor og hos Panduro. Essensielle elementer. Broderingsgarn blir fort dyrt i lengen, så prøv å ikke sløse.  Jeg bruker ca. mellom 50-100,- kr. pr. armbånd i bare tråd.

Så kan man avansere.
Etter hvert så har man lyst til å utvide reportoaret og pynte litt på alle armbåndene sine.  Jeg ble inspirert av Honestly WTF. sine armbånd og har bare tatt det videre derfra.  Honestly WTF har generelt mange kule DIY så absolut verdt å sjekke ut.  Var også der jeg fant oppskriften på Hex nut armbåndet i sin tid.

Mitt siste hex nut armbånd (selvfølgelig i høstens store farge Burgunder).
Jeg er litt sånn at når jeg først får dilla, så får jeg DILLA.  Etter å ha lært meg alle de forskjellige armbåndstypene, fikk jeg lyst på flere mønster.  Kom helt tilfeldig over Friendship-bracelets.net og har siden vært fullstendig hekta.  Her har du alle mulige mønstre, forklaringer og tips.  Generelt alt du leter etter, finner du her. Når du først har lært deg å lese oppskrifter, er det ingen vei tilbake og du kan lage alt du vil.

STÆSJ!!!!!
Så til slutt kommer vi til stæsjet.  Når du først har fått øynene opp for tilbehør, klarer du aldri å gå tilbake.  Jeg er hele tiden på jakt etter ting jeg kan bruke i smykker og finner såkalt stæsj de merkeligste steder.  I skuffene hos mormor, mamma og svigermor finner man alltids knapper og moro.  Panduro har jo alltids en del, men jeg prøver faktisk å styre unna de på særegne ting, for de har plutselig "alle". Jernvarebutikken er blitt min beste venn.  Her finner du skruer, låser, kjetting og mye annet moro.  Kun fantasien setter grenser.  Peacemerkene jeg bruker nå for tiden er f. eks fra et armbånd med masse peacemerker, som jeg så har delt opp med knipetang.  The world wide web er alltid en god venn å ha.  Her finner du jo ALT!!

Etter en stund så lager du sånne her du og.  
Det viktigste jeg kan si er dette:  Jeg begynte med dette for å ha noe å stulle med og for å klarne tankene  fra alt stress.  Jeg koser meg veldig med prosessen, og det synes jeg er viktig.  Det tar nemlig ganske lang tid å lage de mest avanserte armbåndene. Det er også en grunn til at det heter vennskapsarmbånd.  Man skal lage de til en venn man har lyst til å gi noe koselig.

Setter så utrolig stor pris på alle de søte og koselige tilbakemeldingen på armbåndene.  Det gjør meg SÅ glad.

HERLIG fredag ønskes ALLE fine!

Kine & Ludo

17 kommentarer:

 1. Har du laget alle disse Kine???
  De er jo sinnsykt fine og ikke minst utrolig kule :-) Så superflink du er!!
  Jeg har alltid store intensjoner om å begynne å lage sånne ting, men kommer meg aldri i gang.
  Si ifra hvis du vil selge noen eller lage noen på bestilling....jeg vil ha :-)
  Du kan jo begynne ditt eget merke du nå ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har jeg Ann Kristin!! Utrolig koselig at du likte de. Det har regnet mye i ferien min, så da blir det tid til armbånd :) Armbåndene tar så lang tid å lage så det hadde aldri lønnet seg, dessuten har jeg jo så mye annet fint å selge ;)

   Slett
  2. Ja, det er veldig sant...dere mangler jo ikke fine merker der oppe på låven:-) Vi gleder oss masse til og komme og se på alt det fine!! Over til noe helt annet; vet du forresten hva det agenturet som selger Missoni Home ting i første etasje hos dere heter?

   Slett
  3. Nei vi har jo nok å henge fingrene i og mer skal det bli ;) Det er "Inside too" som selger Missoni Home :)

   Klem Kine

   Slett
 2. Hurra!!! Nå ble jeg glad!!! Tusen tusen takk!! Sender deg mail NU!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Hipp Hurra!! Kjempe gøy at du vant. Du fortjener det SÅ!

   Slett
 3. Super fine armbånd!! :D ramlet over bloggen din og her var det mye flott inspirasjon :)
  Hvordan bruker du og feste armbåndene forresten?- bare knyter du de sammen i en vanlig knute?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde og tusen takk :) Koselig at du blir inspirert. Det er sjelden jeg bare bruker vanlig knute til å feste. Lager en såkalt regulerbar macramélås som du finner oppskrift på både hos friendship-bracelets.net og HonestlyWTF.com . Veldig enkel å bruke, heller ikke så vanskelig å lage. Ellers så er det fint å flette litt ekstra i endene av armbåndene så kan du knyte sløyfe, men litt vanskelig å knyte armbåndet selv da :)

   Lykke til!

   Kine

   Slett
 4. Så fantastisk fine alle disse armbåndene er! Ingenting overlatt til tilfeldighetene på noen av dem. Virkelig en fryd for øyet!
  Jeg lurte også litt på det med festeanordning... Lager du knute? Eller løkke?

  Veldig god fredag til dere snille og søte! Her er det kvelden før kvelden, min kjære lillebror gifter seg i morgen. Nå er det bare å komme seg i senga og bli festklar til i morgen. Trøndelagsbryllup betyr gjerne "halv kopp kaffe"...

  God klem til dere!

  Britt Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Britt Lise Så utrolig koselig at du liker armbåndene :) Se svar over angående festeordning. Håper du koser deg i i bryllup og gratulerer med lillebror.

   Klem Kine

   Slett
 5. Jeg likte spesielt hex nut armbåndet. Hadde et mer maskulint preg. Hvor tungt er det?

  CF

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kult at du likte det CF. Veldig lett å lage og ikke spesielt tungt :)

   Kine

   Slett
 6. Takk for gode tips og råd! :-)
  Armbåndene du lager er kjempefine!
  Jeg holder på å strikke en genser, men etter det skal jeg prøve å lage vennskapsarmbånd.

  Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempekoselig at du liker armbåndene Elisabeth. Bra tidsfordriv :) Jeg er og en strikkejente, men dog på et meget enkelt nivå. Legger ofte strikkingen på vent når det er sommer, og i år ble vennskapsbånd den nye dillen min. Lykke til med både genser og armbånd!

   Kine

   Slett
 7. Nå trenger tydeligvis jeg et kurs hos deg! Kommer på besøk snart!!! ;)

  SvarSlett