søndag 4. november 2012

All for you.

Etter mange mange spørsmål om mitt siste strikkeskjørt får dere som ønsket et lite info-innlegg.  Siden alt jeg noengang lager skjer på frihånd, blir det en omtrentlig forklaring, men det er hvertfall bedre enn ingenting. Det er også såre enkelt.

Dette trenger du:
Et par nøster fritidsgarn i grått og burgunder, strikk til livet, et nøste"pusegarn",
et nøste polargarn, lang rundpinne str. 10 også har jeg brukt et grå/kremmelert ujevnt
garn som var brukt opp når bildet skulle tas.

Jeg la opp 60 løse masker på rundpinnen og strikket 5 runder med vrangbord (annenhver rett og vrang).  Så er resten av skjørtet strikket rettstrikk til jeg synes det var langt nok.  Til slutt strikket jeg 3 rader vrangbord, vrengte skjørtet så vrangsiden kom ut og festet strikk i det.  Jeg har bare mikset alle garnene mine underveis ettersom hvilke farger og strukturer jeg ønsket.  Jeg synes det er fint med noen ensfargede rader innimellom for å få litt løsere strikk og å bryte opp litt.  Husk at jo flere garn du blander, jo tykkere blir det.  Husk å strikke løst når du bruker mange garn og stramt når du bruker bare et tynt garn.


Da blir det seende omtrent slik ut:
Mitt nye favorittskjørt med favorittpumpsene fra Debbie.


Lykke til, nå blir stumpen god og varm i vinter.

Kine & Ludo

4 kommentarer:

 1. Hei
  Gleder meg til å kjøpe garn i morgen, supersnilt av deg å dele oppskriften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du vil prøve Jorunn. Bare koselig å dele hvis noen kan ha glede av den. Måtte bare få somlet meg til å få gjort det :) Lykke til!

   Slett
 2. Takk for tips! Synes dette var lekkert, og er allerede i gang med å strikke. Men kan jeg spørre hvilken størrelse du er? Jeg strikker på pinne 9, og 60 masker virket så lite..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karianne. Kjempegøy at du vil prøve deg. Jeg strikker ganske løst sånn at det blir litt mer flexi, men du vil helst at det skal sitte og. Jeg er str. xs så jeg er jo ikke akkurat størst over lårene :)

   Slett